Importanta tomografiei dentare in procesul de inserare a unui implant dentar
Dacă sunteți una dintre multele persoane cărora le lipsește un dinte, implanturile dentare pot fi soluția perfectă pentru dumneavoastră. Aceasta este o procedură stomatologică în care un șurub de titan este introdus în maxilar sau mandibulă pentru a susține o coronă sau o punte dentară.
Tomografia dentară este o parte importantă a procesului de inserție. Când vine vorba de implanturile dentare, CT-ul este o parte decisivă a procesului, deoarece prin efectuarea de astfel de imagini, medicul dentist poate obține o viziune clară a densității osoase și a anatomiei din zona în care va fi inserat implantul.
Aceste informații sunt cruciale pentru a determina dacă operația de implant dentar este sau nu potrivită pentru dumneavoastră.
În această postare pe blog, vom discuta despre importanța tomografiei dentare în procesul de inserare a unui implant dentar. Rămâneți alături de noi!
Hai să înțelegem mai întâi ce este tomografia dentară (CT):
Termenul tomografie provine din cuvintele grecești tome (secțiune) și grapho (scris), care au fost folosite de oamenii de știință britanici pentru a descrie tehnica.
O tomografie computerizată (CT) este o modalitate non invazivă de a detecta leziunile interne ce altfel nu pot fi identificate, decât prin intervenții chirurgicale sau prin autopsi.
Cum funcționează computerul Tomograf? Încorporează tehnologia razelor X, care sunt preluate de un sistem de soft computerizat pentru a redă imaginile secțiunii analizate în format 3D, permițând astfel medicilor să investigheze în detaliu organele interne, vasele de sânge sau structurile ososase.
Tomografia computerizată este o procedură de mare finețe, care necesită ca pacienții să rămână nemișcați pe toată durata procedurii. Aceasta durează în general câteva minute, este nedureroasă și nu necesită nicio pregătire suplimentară în prealabil.
Rolul tomografiei (CT) în inserarea implantului dentar
Tomografia computerizată este crucială pentru evaluarea planurilor de tratament cu implant dentar. Medicii folosesc CT-ul pentru a crea un model 3D al maxilarului, care este util pentru urmărirea pre și postoperatorie.
Tomografia tridimensională (3D) ajută semnificativ la calitatea definitorie a rezultatului final și reduce riscul de erori pentru medicii implantologi. În prezent, este de neimaginat inserarea unui implant dentar fără o astfel de radiografie, având în vedere tehnologia avansată disponibilă.
Cu această scanare CT, implantologul poate vedea:
- Calitatea și cantitatea osului receptor
- Nevoia de adiție ososasă
- Prezența anumitor infecții la nivel interdentar sau inflamații intergingivale și gradul de dezvoltare al acestora
- Poziția formațiunilor anatomice ce trebuie pastrate intacte în timpul intervenției
- Protecția sinusurilor maxilare și al canalului mandibular
- Localizarea și înclinarea rădăcinilor dinților adiacenți ce trebuie luate în considerare pentru a nu le leza în timpul operației
- O analiză atentă și corectă a acestor factori definitorii vă poate duce mai aproape de un rezultat final pe măsură.
Medicii implantologi din cadrul clinicii stomatologice Life Dent Implant din Bacău sunt mereu atenți în recomadările pre operatorii pe care le fac pacienților despre ce investigații sunt necesare înaintea începerii tratamentului.
Lasă-ne un comentariu