Îngrijirea corectă a fațetelor dentare: rămân resturi alimentare pe sub acestea?
Fațetele dentare sunt lucrări protetice realizate sub forma unor foi extrem de subțiri de ceramică sau zirconiu, care pot fi aplicate pe dinți cu scopul de a le conferi un aspect îmbunătățit atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.
Beneficiile fațetelor dentare Bacău:
- Proces rapid, rezultate imediate
- Tip de procedură non-invazivă
- Fațetele sunt foarte ușor de întreținut
- Acestea nu se pătează și nu se colorează
- Conferă un aspect natural
- Poți avea parte de nuanța de alb la care ai visat
- Fațetele redau funcționalitatea zâmbetului
- Sunt biocompatibile cu organismul
Fațetele dentare oferă o modalitate simplă și eficientă de a corecta imperfecțiunile dentare, cum ar fi spațiile dintre dinți, decolorarea din cauza petelor dentare, așchii sau fisuri ale smalțului dentar. Cu ajutorul fațetelor dentare, puteți obține dinți mai albi cu rezultate imediate, fără a fi nevoie de proceduri invazive sau de tratamente îndelungate. În acest articol îți vom arăta cum funcționează fațetele dentare și ce trebuie să faci pentru a le oferi o îngrijire corespunzătoare.
Igienizarea dentară, așa cum știm, este deosebit de importantă pentru a avea grijă de sănătatea orală, evitând astfel apariția cariilor dentare sau a bolii parodontale. Acest lucru se întâmplă și după tratamentul cu fațete dentare Bacău. Dacă zâmbetul tău este complet, în urma realizării acestui proces, ar trebui să acorzi o deosebită importanță regulilor de igienă orală.
Periajul
Din fericire, pentru fațetele dentare nu există o întreținere specială pe care trebuie să o respecți. O rutină zilnică de periaj și curățare este necesară pentru a menține igiena orală corespunzătoare. Ca în mod obișnuit, periajul trebuie realizat de două ori pe zi, dimineața și seara, după ultima masă a zilei. De asemenea, important este să folosești ața dentară, pentru a te asigura de eficiența curățării dentare. Unele alimente pot pătrunde în zone greu accesibile pentru periuța de dinți, iar ața dentară este mai eficientă atunci când vorbim despre curățarea interdentară.
Alimentele
Pentru o îngrijire corectă a fațetelor dentare este importantă, de altfel, și alimentația. Acestea sunt rezistente și reprezintă o soluție ideală pentru zâmbete complete, însă nu ar trebui pusă la încercare această calitate a lor. Trebuie înțeles faptul că fațetele dentare nu cad. Acestea, atunci când este necesar, sunt schimbate de către medicul stomatolog, la cabinetul său, în condiții de siguranță. Fațetele nu îți vor cădea dacă vei mușca dintr-un măr sau o ciocolată tare, dar vor fi mai solicitate decât trebuie. Atunci când consumi alimente tari, indicat este să folosești tacâmurile, pentru a avea mai multă grijă de dinții tăi cu aspect natural.
Cafeaua și tutunul
Este necesar de subliniat faptul că fațetele dentare nu se colorează de la bauturi precum cafeaua, ceaiul negru, vinul, și nici de la alimente cu pigmentare mare, cum ar fi sfecla sau chiar unele sosuri.
După încheierea tratamentului cu fațete dentare, pacienții trebuie să meargă la dentist pentru controale și detartraje cel puțin o dată sau de două ori pe an. Asigurați-vă că oferiți o atenție deosebită la alimentele care ar putea slăbi suprafețele dure, precum și să adoptați un stil de viață sănătos.
Lasă-ne un comentariu